top of page
  • Foto van schrijverGino Defauw

Wat is de sterkte van een goed portret?

Tegenwoordig neemt iedereen foto's met zijn smartphone, maar de resultaten van een portretsessie bij een professionele fotograaf is toch van een ander niveau. Toch?


Een goed artistiek portretsessie en zijn resultaat draagt op diverse manieren bij aan hoe het model zich voelt en zichzelf ziet.



Positieve focus: Een deskundig gemaakt portret legt de nadruk op de beste eigenschappen van het model, zoals hun expressie, gelaatstrekken en persoonlijkheid. Door deze positieve focus voelt het model zich gewaardeerd en mooi op zijn/haar manier, zodat die daarvan kan genieten en trots op zijn.


Versterking van zelfbeeld: Artistieke portretten vergroten het zelfvertrouwen van het model door hen te laten zien hoe anderen hen zien. Wanneer het model zichzelf leert zien als mooi en expressief, versterkt dit hun zelfbeeld en moedigt hen aan om zichzelf te omarmen zoals ze zijn.



Empowerment door creativiteit: Het proces van het creëren van artistieke portretten kan een empowerment zijn voor het model. Samenwerken met een getalenteerde fotograaf om unieke en mooie afbeeldingen te maken, geeft het model een gevoel van controle en zelfexpressie , wat bijdraagt aan hun mentale welzijn.

Waardering en erkenning: Het zien van zichzelf vastgelegd in een prachtig kunstwerk geeft het model een gevoel van waardering en erkenning, een sterk uitgangspunt om positief om te gaan met onzekerheden over hun uiterlijk.


Emotionele connectie: Artistieke portretten hebben vaak een diepgaande emotionele impact, zowel voor het model als voor de kijker. Het zien van zichzelf vereeuwigd in een kunstwerk geeft het model een gevoel van voldoening en emotionele vervulling, waardoor ze zich mentaal beter voelen.


Kortom, een goed artistiek portret gaat verder dan alleen een afbeelding vastleggen; het kan een krachtig instrument zijn om het model te laten genieten, zelfvertrouwen te geven en hun algehele zelfbeeld positief te veranderen.


Neem gerust contact op als je meer info wil over deze ervaring!

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page